12 Şubat 2014 Çarşamba

Sevgililer Günü Sürprizi

Geçen yıl Sevgililer Günü için çok heveslenmiştim.Evde olduğum için de evde yapabileceğim alternatifleri değerlendirmek istedim.Hazır yeni yeni pasta,kurabiye işine heves sarmışken benim için de eğlenceli bir süreç oldu.İşte eşime hazırladığım sürpriz sofram



Süsleme için kırmızı balon kullandım.Balonları çift taraflı bantla tavana yapıştırdım.Uzun kurdelalar bağladım ve onların ucuna da kırmızı kartondan(Evdeki hediye paketlerinden kullanmıştım) kalpler yapıştırdım.Ayrıca bir de kalplerden banner hazırladım.
Biraz da masanın detaylarını inceleyelim...


Menümüzde ; Milföy böreği,yalancı kumpir,mısır unlu muffin,şeker hamurlu kurabiye,yaş pasta,cupcake ve jöle bardakları vardı.İtiraf ediyorum biraz abarttım :) Bir ordu misafir ağırlanırdı bu sofrayla.

Milföy böreğini bir yaprak üzerine biraz kaşar peyniri,onun üzerine de kalp şeklinde kestiğim milföy hamurunu koyup pişirdim bu şekli verebilmek için.

Yalancı kumpir için patatesi haşlıyorum.Sıcakken tereyağ ve rendelenmiş kaşar peynirini içinde eziyorum.Ve son olarak garnitür ekliyorum.Konseptte uygun olarak da havuçları kalp şeklinde kesip süslemiştim.

Mısır unlu muffinleri de bu tariften hazırlıyorum.Kalp şeklinde muffin kaplarımda pişiriyorum.

Bardaktaki de meyve ve jöle.Üzerine de artan kremayı sıkmıştım.


Pasta yapımının detaylarına buradan bakabilirsiniz.Ama bu sefer basit bir pasta tercih etmiştim.Netten bulduğum en kolay pandispanya tarifi ve pasta kremasıyla hazırladım pastayı.Kaplama kremasını pasta kremasını renklendirip hazırladım.Üzerindeki süslemeler şeker hamurunda.Hatta minik kalp kalıbım yoktu da onları da elde kesip şekillendirdim.


Cupcake tarifi için buraya bakabilirsiniz.Kremasını da krem şantiyi renklendirip hazırladım.Krema torbasıyla da üzerine sıktım.Üzerindeki süslemeleri çıktı alıp kesip kürdana yapıştırarak hazırladım.Çıktı aldığım site kapanmış adrese ulaşamadım ama başka bir adres buldum.Buradan da çıktı alınabilir.


Şeker hamurlu kurabiyelerin tarifine de buradan bakabilirsiniz.Hamurun bir kısmını ayırıp gıda boyasıyla renklendirip kurdela bağlamıştım,o şekilde de çok hoş görünüyorlar.


Birkaç kurabiye de komşum için hazırlamıştım eşine versin diye :)


Paşamsız aşk postu olmaz,olamaz artık :) Benim tavan yapıştırdığım balonları çekmekten çok keyif almıştı.Zaman nasıl da hızlı akıyor geçen sene bu zamanlar ne kadar da minikmiş kuzum :)

Eşimin tepkisini mi merak ettiniz?Şu kadar söyleyeyim bir daha bu kadar detaylı sofra hazırlamam herhalde :))

15 yorum:

  1. Ama çok güzel olmuş hepsi!

    YanıtlaSil
  2. Kızım bu ne bayıldım.2.bebe planları yaptgmız şu günlerde,bu sûrpriz ne hoş olur.umarım takipçılerin arasında erkek yoktur :)
    Emegine saglik tatlım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen erkek takipçileri bırak da demek 2.hazırlığı.Valla helal olsun sen işi temelli bırakacaksın herhalde :))
      Ayrıca da teşekkür ederim tabiki de :)

      Sil
  3. vallahi diyecek birşey bulamadım Tubacığım, benden geçmiş galiba böyle sürprizler, bu kadarına hiç gücüm yok , ama yinede bir enerji verdi masan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol Hacer'ciğim biraz enerji versin yeter hepsini abartmışım zaten 1/3 i bile kafi yani :))

      Sil
  4. Bu sene belki birseyler yaparim diyordum ama doğum yaklasinca annemler geldi, gecti o is :) hos yapsam da eline saglik cok güzel derdi grcerdi ben de eee diye kalirdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baştan bu tepkiyi bilmen ne güzel bırak sen hamile halinle yorulma canım o seni yemeğe çıkarsın :))

      Sil
  5. sahane detaylar oyle guzel olmus kı her bırı bayıldım.... allahım agıznızın tadını bozmsın ..sevgıler canım

    YanıtlaSil
  6. heh işte bende bu son resmi arıyordum, paşasız nasıl hazırlandı bu sofra ve bozulmadan kaldı ki diyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi canım bebeyle hazırlamak tam kabus..Ama o zamanlar mutfakta oyalanabiliyordu tencere tava ne varsa indiriyordu.Bir de bunun perde arkası var mutfak fotoğrafını da çekmiştim ki bir daha çoşup hazırlamamayım böyle şeyler :))

      Sil
  7. harikaa olmş eline sağlıkk çok uğraşmışsın belli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler..Evet hayliii uğraşmıştım sadece bebem uyuduğu saatlerde hazırlayacağım diye :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...