22 Ekim 2013 Salı

Kurabiye Kavanozu

Bu bayram ailelere klasik çikolata götürmek istemedim.Değişik ve sunumu güzel birşey yapmak istiyordum.Valiz hazırlığı içinde koştur koştur yaptım valla bir kavanoz annemlere,bir kavanoz da kayınvalidemlere.


Malzemeler
  • 3,5 su bardağı un 
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket margarin ( oda sıcaklığında )
  • Limon yada portakal kabuğu rendesi
  • Vaniya aroması yada 1 paket vanilya
Yapılışı : Margarin krema kıvamına gelene kadar çırpılır.Üzerine yumurta,pudra şekeri,vanilya ve limon-portakal rendesi eklenip kısa bir süre daha çırpılır.Malzemeye un eklenip elde yoğrulur.Hamur biraz elinize yapışabilir.Hamur streç film sarılıp yarım saat bekletilir,ben buzdolabında bekletiyorum.Daha sonra merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açılır.İstediğiniz kupatlarla şekil verilir.Eğer çubuk takmak istiyorsanız bu aşamada takılır hamurun ortasına.Önceden ısıtılmış fırında 140-150 derecede 15-20 dakika pişirilir.
Tarif bu siteden sürekli kullandığım tarif.Şeker hamuruyla süsleme için bu yazıma bakabilirsiniz.


Bir kısmını gıda boyasıyla renklendirdim,bir kısmını da şeker hamuruyla süsledim.Bu kalıpları da yeni almıştım çok sevdim çok şirin duruyorlar.

4 yorum:

  1. ellerine sağlık çok güzel olmuşlar, bende bugün oğlum için şeker hamurlu kurabiyeler yaptım.haftasonu doğumgünü partimize hazırlık olaraktan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol Burcu..Demek paşanın doğumgünü geldi takipteyiz o zaman :)

      Sil
  2. çok cici gerçekten,ellerine emeğine sağlık canımmm

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...