18 Kasım 2013 Pazartesi

Adana Ceyhan ve Dörtyol Gezimiz

Bizimki biraz zorunlu bir gezi oldu.Eşimin Ceyhan'da Toros Tarım'ın sosyal tesislerinde toplantısı vardı ve isteyen eşli gidecekti.Babamız bizi bırakmak istemedi biz de bu fırsatı kaçırmayalım dedik.Dedik dedik ama cumartesi sabah oraya varıp kahvaltının bitmesiyle ben gerçeklerle yüzleştim.Eşimin toplantısı tüm gün sürecek ve ben de yeni bir iş kolu farkedip çocuk bakıcılığına atanacakmışım.Benim deli oğlan yetmez gibi yanında iki yaşından on yaşına kadar toplam altı çocukla yaklaşık iki saat geçirdim.Valla analar kahvelerini yudumluyor herkes rahat bir ben koşturuyorum peşlerinden.Dur yapma oğlum kızım hayır şöyle yapalım oraya çıkma ona vurma gel git...Beynim oldu kazan en son sahile indik de biraz rahat ettim.Kıyıya çekilmiş bir kanoya hepsini oturttup bir drama canlandırdık.Onları salladım dalga yaptık,minikleri oturttuk büyükler de bizi düşmanlardan korudu,sonra da balık tuttuk derken ben biraz rahatladım.Sonra benimkinin önderliğinde kıyıya yöneldi hepsi.İşte bu kısmı sevdim çünkü denize sıfır noktasına gelince hepsinin annesi panik olup geldiler yanımıza.Çok şükür ben de sadece oğluma yöneldim.O gün hiç fotoğraf çekemedim maalesef,pazar sabahı çekebildim anca.


İşkence bitti mi?Tabi ki hayır.Öğle yemeği anca 2 gibi yendi.Paşanın uyku saati geçti ayarlar iyice şaştı.Odamıza çıktık ki neredeyse yarım saat ağladıktan sonra uyutabildim kuzuyu.Üstelik hastayım!Düşünün ki o yattığı süre boyunca yatmama rağmen hala dinlenemedim.Akşam üstü gene kabus başladı.Paşanın arkadaşlarının yanına gittik tabi.Bu sefer fazla kaynaşan bebeler kavgalara başladı.O dandik uçak ve top için ne kavga ne ağlama!Neyse ki anneler biraz daha ilgiliydi de biraz rahat ettim.Ve bir annemizin katılımıyla artık ben de iki çift laf edebildim.Biraz sosyalleşmek iyi geldi tabi.

Paşam için mükemmel bir haftasonuydu,bizim için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ama en azından o bu kadar mutlu oldu ya pişman olmadık gittiğimize.Pazar sabahı bu manzaraya uyandım ve en azından sabah biraz huzur buldum.


Pazar sabahı 06.30'da başladı maalesef.Kahvaltı da saat 9'da verilecekti.Biz de biraz oda da oyalanıp sabah deniz kenarına yürüyüşe gittik.İlk kez balıkçıl gördüm.Paşam da kaplumbağa,kertenkele,kedi,karınca,sümüklü böcek derken doğayla içiçeydi.


 


Paşam bayıldı buralara özgürce koştu,top oynadı,kumla toprakla oynadı.Çocuklar için arada böyle yerlere gitmek şart sanırım.


Pazar sabahı kahvaltıdan sonra buradan ayrıldık ve Dörtyol'da bir aile dostumuzu ziyarete gittik.Oraya da iyiki gitmişiz.Ne güzel yerler.Bahçemiz çok küçük dediler ben de küçük sandım gerçekten.Meğer onlara göre küçük bize göre hayli büyük bir bahçeleri varmış.Mandalina,zeytin ve limon ağaçları arasında gezindik.Dalından mandalina yedim ne güzelmiş!Ki o ağaçlarda kalanları satamıyorlarmış yaralı diye.Dedim bunun neresi kötü ben uzun zamandır böyle güzel bir mandalina yemedim.Saolsunlar yanımıza da iki çuval toplayıp koydular.Suyunu sıkıp buzluğa atarsın dediler.İnşallah besin değeri kaybolmaz bu şekilde.


Bahçenin süsü begovillere de bayıldım.Renk cümbüşü karşılıyor size bahçeye girerken...


Paşam orada da aktivite buldu kendisine.Hale Ablasıyla tahta parçalarıyla oyun oynadılar.



Günün diğer sürprizi de mutfaktan geldi:Mumbar dolması!Çok merak ettiğim bir yemekti.Daha önce hiç tatmadığım için heyecanlıydım.Beklediğim lezzeti bulamadım hani canım istemez bir daha ama bir yerde bulursam da yerim.Biraz ağır bir tadı var alışık olmayanlara.Ama menüdeki bu yöreye özgü tepsi kebabı,pilav ve mükemmel turşu bizi ziyadesiyle mutlu etti.Böyle içtenlikle ağırlanmanın mutluluğuna ise paha biçilemez...


11 yorum:

  1. Seninki gezimi iskencemi gibi bir durum olmus ama manzara harika bu arada gecmis olsun tugbacim ordaki bayanlar gibi oturup kahvemi yudumlamak isterim ama oglum cok hareketli gezmek tam bir iskence oluyo pesinden kosarken ben telef oluyorum birgun bizde oyle oluruz insallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla işkence oldu canım ama dediğim gibi Doruk o kadar mutluydu ki anlatamam.Ama şu bir gerçek ne kadar büyürse büyüsün ben öyle keyif yapamayacağım herhalde :)

      Sil
  2. com guzel olmus gitmeniz bence sen biraz yoruldun ama aklinda kalan kisimlar hep oglunun mutlu oldugu oynadigi anlar ;) mandalinalar cok guzel gorunuyor afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Deniz'ciğim biz de zaten iyiki gitmişiz dedik herşey evlatlarımızın mutluluğu için değil mi?

      Sil
  3. ohhhhh sefa olsun paşama :)) sana da kıyamadım adaşım ama önceliğimiz çocuklarımız olduğu için paşamın adına da çok sevindim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla oldu sefası!Kreşte öğretmenini aradım pazartesi sendromu var mı diye ama o kadar mutlu olmuş ki kuzum bugün bile deam etmiş pozitif hali:)

      Sil
  4. o son resim var ya o son resim nefiss nefiiis, Urfa da yapmışlardı bana da 3 kere falan yedim ama böyle tıka basa offf çok cnm istedi de nerde bulacaksın artık :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla artık oturup bir güzel kendin yapacaksın :)) Hahah bir de pis kokuyor ki pişerken.Ama benim dediğim gibi bir daha canım istemez

      Sil
  5. Tuğbacığım Adanaya geldiğini bilsek ağırlardık Adana da seni. Birde şırdan yedirirdik. Bu mumbar dolmasını tereyağ üzerine sürüp, toprak tencerede fırına sürdüğünde enfes olur. İnşallah sana ve eşine Adana da ikram etmek bir gün nasip olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A öğrendiğim iyi oldu elbet geliriz tekrar Adana'ya inşallah görüşürüz Nihal'ciğim :) Senin de yolun Hatay'a düşerse mutlaka haber et önceden :)

      Sil
  6. Biz burada oturuyoruz durağın orada binalar var ya hani

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...