11 Kasım 2013 Pazartesi

Balık Yutan Penguenimiz

Daha önce birçok blogda denk gelmiştim kartondan hayvan besleme etkinliğine.Paşam diğer tüm hayvanları olduğu gibi pengueni de çok seviyor ama bunun ayrı bir yeri var;yürüyüşünü de taklit ediyor.O yüzden bu etkinliği görünce çok sevdim.İşte Paşamın deyişiyle penguuu


Küçük bir kutuyu siyah el işi kağıdıyla kaplayıp ağzı için oval bir delik açtım.Göbişini beyaz elişi kağıdından yapıştırdım.Ağzını ve ayaklarını turuncu,kanatlarını ise siyah fon kartondan kesip yapıştırdım.Gözler de oynar gözlerden.bir eksiğim oldu bir kapak açık bıraksaydım daha rahat olurdu.Bu şekilde ağzına atmak kolay ama oradan çıkarmak zor oluyor.


Paşam çok sevdi bu etkinliği.Normalde etkinlik yaparken pek ciddi olur ama bunu gülerek yaptı.Zaten balıkları da çok seviyor,onlar da ayrı ilgisini çekti.Tabi tenk etkinliğini de unutmadık.Ana renkleri pekiştirmeye çalışırken artık yeni renkler de ekliyoruz etkinliklerimize.
Bir güzel doyurdu pengueni.O arada da renklerine göre balık vermesini istedim.Aralarında duygusal bir bağ oldu bir ara bakıştılar bile :)


Bir ara balıklardan sıkıldı ben de çok sevdiğimiz ponponları getirdim.Kaşıkla yedirmesini istedim ama kaşıktan hemencik sıkıldı elleriyle besledi pengusunu.


16 yorum:

  1. Pengueninize bende bayildim canim,yine süpersin ellerine saglik bitanem

    YanıtlaSil
  2. balıklar da pengu da paşa da çok tatlı görünüyor:)keyifli zaman geçirdiğine sevindim.kendileri yemeyip yedirmeyi çok seviyor bizim kuzucuklar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E o zaman kesin Kayra'nın da hoşuna gider.Saol Gamze'ciğim :)

      Sil
  3. harikaa olmuş bu birde şu hareketli olan resmi nasıl yapıyorsun arkadaşım banada öğretebilirmisin rica etsem:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehe çok şirin değil mi ben de yeni keşfettim,söylesem mi ki?:)))
      Canım PhotoScape diye bir program var.Onu yükledikten sonra menüsünde anigif sekmesinden yapabilirsin

      Sil
    2. bu konuda ben d fikrimi söyleyebilir miyim?ben videoya çekiyorum,bloga resim yükleme kısmında videoyu seçince böyle hareketli resim olarak görünüyor.ben o bahsettiğin programı bile bilmiyorum Tugba cım:)

      Sil
    3. Canım öncelikle bir youtube hesabı oluşturup önce oraya yükle videoyu sonra bloga oradan yükleme yaparsın.O programı googledan aratıp yükleyebilirsin

      Sil
  4. harıka olmus canım ellerıne saglık bırara bende yapayım pasama.

    YanıtlaSil
  5. Bayildim penguenize ve baliklara bol eylenceler size eline saglik canim

    YanıtlaSil
  6. Ayy daha fazla bakmayacağım hep ötelediğim etkinlikleri görüyorum :( çok şey bilmek,görmekte ayrı kötü ya 24 saat yetmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle canım ama bu da hazırlaması kolay etkinliklerden ve sonuç veren keyifli aktivitelerden ;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...