15 Kasım 2013 Cuma

Bebek Pantolonundan Sevimli Canavarlar Çantası

Paşamın kreşinden çanta istediler geçen gün eşyalarını koymak için.O sırada kreş sahibemiz de oradaydı sen yaparsın dedi bana,verdi ara gazını :) E bir kere kafama girdi fikir yapmam şart oldu.Ama bir türlü neyden yapacağıma karar verememiştim ta ki bu sabah aklıma Paşamın eski pantolonu gelene kadar.İçi peluş dışı penye olanlardan.Penyesi çok fena lekeli olduğu için toz bezi olacaktı ama peluşu sağlamdı.


Önce peluşu güzelce kestim ve parçaları dikerek birleştirdim.Şu bir cümleye sığan basit işlem benim saatlerimi aldı,hem dikişten anlamamam hem de elde dikmem sebebiyle.Parçaları torba gibi birleştirdikten sonra büzmek için bir ip geçirdim.Eski bir çantamın askısını kestim ve çantaya diktim.Bu dikiş de beni fena zorladı.Çünkü çok sertti ve tam işkenceydi dikmek.Alt kısmını dikerken küçük bir delikten geçirip estetik bir dikiş yaptım.Üst tarafı direk kumaşa diktim çünkü üstünü keçeden yapacağım kapak gizleyecekti.İnce keçeden hazırladığım kapağı da diktim.Ve o berbat dikişimi gizlemek içinde canavar konseptine uygun parçalar kesip silikonla yapıştırdım.Kapağı tutmak için mini mıknatısları da eski bir çantamdan çıkardım ama muhtemelen bu parça satılıyordur.Kumaş ve keçe arasındaki yerleri sıcak silikonla yaptım.


Geldik işin en zevkli kısmına;süsleme!En sevdiğim kısmı bu oldu tabi.Bir süre kafamı meşgul etti nasıl bir süsleme olacağı sonra birden kapakta oynar gözleri hayal ettim.Gözleri nasıl kullanırım derken canavar fikri geldi aklıma.Nette gezinip biraz ilham topladım ve ortaya bu çıktı.


Bir de Paşamda deneyip zor da olsa bir poz alabildim.Ben çok sevdim bu canavarları umarım kısa sürede parçalanmaz çantamız :)

 

21 yorum:

  1. Sana artik söyleyecek söz bulamiyorum tugbam,hayal gücüne de azmine de el becerine de hayranim. Canta bir harika,keyifle kullansin paşam,ellerine saglik cnm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son sözler olacak herhalde yakında tıkanırım bu ara bir açıldım :)) Çok saol adaşım :)

      Sil
  2. sen nasıl becerikli bir annesin tuğba..yaratıcılık konusunda çok uzmansın gerçekten.fikirlerini çok beğeniyorum.çantanız harika..satın alınamayacak değerde..ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hafice'ciğim eh işte biraz var o da genlerden herhalde:))

      Sil
  3. Süper güzel olmuş. Bende parkta yaşadığımız çanta krizinden sonra uzun zamandır canta arayisindayim..ama istediğim gibi bulamadım bi türlü. Fikrine sağlık. .Güle güle kullanın. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Hayırdır ne krizi ?

      Sil
  4. Vaaaaay:)gerçekten harika olmuş Tuğba'cım,ellerine emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Tuğba:)
    Valla sende bu merak ve heves varken yapamayacağın şey yok herhalde.Yüzümde herzaman bi tebessümle takip ediyorum seni:)
    Doruk Mete gerçekten çok şanlı bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heves var gerçekten ben de keyif alıyorum birşeyler üretmekten onun hazzı bambaşka üstüne bir de oğluşu mutlu edebiliyorsa yaptıklarım değme keyfime :)

      Sil
  6. fevkaledenin fevkininde fevkinde olmuş canım hakikatten beceride sınır tanımıyosun rabbim nazarlardan saklasın paşamda güle güle kullansın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok saol Kübra'cığım ne güzel sözler bunlar şımarırım bak :))

      Sil
  7. vay vay vay maasallah sana....

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık çok güzel olmuş.Kurabiye canavarını bile unutmamışsın.Hele oğluşunun sırtındaki poza bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O süper şeylerin tasarımcısının beğenmesine ayrıca sevindim tabi :) Sevgiler..

      Sil
    2. Çok teşekkürler.Sevgiler.

      Sil
  9. Bi kaç kokoş çanta yapasım var, var da var ne çok şey var yahu yap yap bitmiyor :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo benim yaptıklarımdan misli fazla da yapmak istediklerim var zaten :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...