18 Şubat 2014 Salı

Evde Haftasonu

Bu haftasonu evde başbaşaydık Paşamla.Cumartesi ne kadar hırçın olduğundan bahsetmiştim önceki yazımda.Hal böyleyken fazla birşey de yapamadık.Ama ara dönemleri bulup krizleri çözmek gerekti.

İlk aktivitemiz Sevgili Gamze'nin blogu Kayra'm Büyürken'de gördüğüm ağaç dallarına uğur böceği yerleştirme oldu.


Renkli karton üzerine ağaç çizdim ve Doruk'tan da uğur böceği stickerları oraya yapıştırmasını istedim.Gayet ciddiydi görüldüğü üzere.


Ama sonunda çok şebek olduk :)


Bu oyuncağı da Sevgili Özlem'in sayfasındaki çekilişten kazanmıştım ama küçük parçaları var diye kaldırmıştım.Krizler baş gösterince dedim bir şansımı deneyeyim.Çok hoşuna gitti ve bizi bayağı oyaladı.Bu oyuncak hem mıknatıslı hem de bir yüzü kara tahta diğer yüzü beyaz tahta.Tebeşirleri de çıkardım ortaya.Bizi uzun süre oyaladı ama sonunda tüm parçalar etrafa savrulmaktan kurtulamadı tabi.


Bu oyun fikri de Azra'nın İpek Saçları blogundan.Farklı olanı bulma oyunu.Üç tanesi aynı biri farklı olmak üzere evalardan şekiller kestim.Doruk aynı ve farklı kelimelerini ilk kez bir yerde kullanacağı için ona uygun dille anlatmaya çalıştım.


Ve beni şaşırttı Paşam.Biraz zorlandı ilk başta ama sonrakilerde hemen buldu farklı olan.Tabi bizimki sıkılır böyle oyunlarda bir tur tamam.Baktım atmaya başlayacak yön değiştirdim,dedim farklı olanları bulalım ve onları yere atalım.Bu atma işinden çok keyif aldı.Sonra da hepsini attı yere.


Atmaktan da sıkılınca dedim toplayalım hepsini kovaya.Ama farklı olanları bir yere aynı olanları bir yere.Buna pek rivayet ettiğini söyleyemeyeceğim.Sonunda da aktarma oyunu oynadı kendi kendine.

Ve sonrasında bol bol öpüştük,koklaştık,boğuştuk :)

18 yorum:

  1. dolu dolu geçmiş gününüz maşallah, kriz dönemleri oluyor çocuklarda ,biz hala zaman zaman yaşıyoruz. Tek çözümü sadece gerçekten sarılmak aslında. Uğur böceği Doruk da ayrıca çok şirin olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Hacer'ciğim ben de bayıldım o haline çok güldük :) Krizler konusunda da haklısın ama bazen o da işe yaramıyor bir kendi haline bırakmak gerekiyor

      Sil
  2. ne güzel bir gün olmuş. burunu uğur becekli fotoğraf çok şeker

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım ara krizleri saymazsak başbaşa güzel bir haftasonu geçirdik oğluşla :)

      Sil
  3. Hepsi birbirinden eğlenceli olmuş. Süper..

    YanıtlaSil
  4. onun şebek halini de ciddi halini de yirim yirim:) ne güzel olmuş hepsi..farklı olanı bul da harika canımm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canımmm..Keske ylyebilsen arada bir de olsa :)

      Sil
  5. Cok verimli bir gun olmus be encok ugur bocekli halini sevdim :-) nazar degmesin pasama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin cümlemizin inşallah Kübra çok teşekkürler

      Sil
  6. Ne güzel,dolu dolu bir haftasonu geçirmişsiniz:)O tahtayı nereden bulabiliriz acaba?Kriz anında yapılacaklar için 'mahallenin en mutlu yumurcağı'benim bazen işime yarıyor:)Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet en azından pazar günümüz çok güzel geçmişti.O kitabı da o kadar duydum bir alamadım iyi hatırlattın..
      O tahtayi biz çekilişten kazanmıştık. Hatta biri daha sordu nereden aldınız diye ben de Özlem e sordum.Facebookta oyuncak annesi diye bir sayfa var oradan almış canım

      Sil
  7. İade-i ziyarete geldim hemen. Paşama da bayıldım, çok tatlı maşallah.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :) Çok teşekkür ederim,sevgiler :)

      Sil
  8. Böyle kriz anlarına yeni oyuncaklar kurtarıcı gibi oluyor. Aslında doğru mu tartişmak gerek. Farklı oyunu güzelmiş. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında her krizden yeni oyuncak çıkartmak tabiki doğru değil bu sefer başlar krizleri fırsata çevirmeye:))Ama kriz yönetimi için de ilgiyi başka yere kanalize etmek gerek o da ayrı.Zaten her krize oyuncak verecek olsak oyuncakçı dükkanı açmak lazıdı valla:))Bazen de ağlamasına müsade etmek iyi oluyor kendi kendine çözmeyi öğrensin sıkıntılarını
      Sevgiler size de :)

      Sil
  9. farklı olanı bul oyunu kaç yaş için yukarıdakı resim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar öncelikle kusura bakmayın bloga girip bakacak hiç vakit bulamıyorum inanın.Başka bir sorunuz olursa maille ulaşabilirsiniz böylece sizi bu kadar bekletmek zorunda kalmam:( Doruk 25 aylıktı bu oyunu oynadığımızda ama her çocuk farklı tabi ben zamanı gelip gelmediğini ancak oyun oynadığımızda verdiği tepkilere göre değerlendiriyorum.Sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...