10 Şubat 2014 Pazartesi

Taşıtlardan Kuklalarımız

Bunu yapmak gerçekten çok vaktimi aldı.Belki de bir seferde bitirsem almazdı ama ta geçen hafta attım temellerini ve yetiştiremedim öylece kaldı.Bu haftasonu azmettim kesin bitireceğim diye ama bu hastalık canıma okuduğundan o kadar ağır iş yaptım ki ben de daraldım.Üstelik yapıştırıcım da bitmiş bantla yapmak zorunda kaldım daha da zorladı.Ama sonuç süper!


Bu projenin benzerini Pinterest'te görüp ilham aldım.Gördüğüm şeyi sadece karton kağıt üzerine yapmışlardı ve sadece araba yolundan oluşuyordu.Ben de kolide daha rahat olabileceğini düşündüm ve sadece araba kullansın istemedim.Araçları biliyoruz ama en azından yerde,gökte,suda ne gider biraz da pekiştirelim istedim.Bu düzenekte birisi kolinin arkasından çubuklar yardımıyla taşıtları yürütüyor.


Öncelikle kutunun arkasını fotoğraftaki gibi kestim.Ön yüzeyi de taşıtların yolu olacak şekilde maket bıçağıyla eğimli kestim.Sonrasında ön yüzeye elişi kağıtlarını yerleştirdim ve kesik yerlerden tekrar elişi kağıtlarını da kestim.


Taşıtları keçeden hazırladım.Aslında niyetim evadan hazırlamaktı ama Doruk'un evaya zaafı var yemeden huzur bulmuyor :) Bir kalıbı yok kendim bakarak kestim.Arkasındaki çubuklar da çöp şiş çubukları.Ucu sivri tarafını koparıp bolca sıcak silikonla dikey olarak yapıştırdım.


Bu Doruk'un aktivite öncesi :)) Elimde kutuyu gördü ama hemen vermedim çünkü babası ben de merak ediyorum tepkisini beni bekleyin dedi.


Burada da Paşam aktivite sonrası sütlaç kıvamında :) İlk kez bir aktiviteden sonra oğlumun hayal gücüne ciddi bir katkı yaptığını sıcağı sıcağına görmüş oldum.Ayrıca ilk gün itibarıyla kutumuz sağlam.İyi ki o kadar çok uğraşıp hazırlamışım bunu.

20 yorum:

  1. canımcım harika görünüyor,emegine saglık.ogluşun hayal gucune olan katkısına we hala saglam duruyor olmasına da çok sewindim

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş ellerine saglık paşada çok eylenmiş gözüküyo harikasın canım

    YanıtlaSil
  3. arkadaşım emeğine sağlık en kısa sürede bende oğluma yapmalıyım paşa'yıda kocaman öptüm:) valla harika annesin....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol Neslihan'cığım harika demeyelim de olmaya uğraşıyorum işte :) Seninkini de bekliyoruz :)

      Sil
  4. supersin tugbacim harika bir etkinlik olmuş. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. bayıldım canim,
    harika bi oyuncak olmus...

    YanıtlaSil
  6. harika olmuş oyuncak bizimkiler bozardı şimdiye. Oğliş içini açıp ne varmış diye görmeden rahat etmezdi. Doruk bu konuda uslu ya çok şanslısın. Eline sağlık çok çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla normalde Doruk da o kutuya rahat vermezdi ama şaşırtıyor bu aralar beni çok..En azından el işi kağıtlarını sökerdi,onları bile ellemedi ilginç :))
      Teşekkür ederim canım bu arada :)

      Sil
  7. Çok beğendim, ben de mutlaka deneyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım bekliyoruz seninkini de :)

      Sil
  8. taşıtlara bayıldım hakikaten ,çok başarılı :)

    YanıtlaSil
  9. Elinize sağlık çok güzel olmuş. Bu prima kutuları benim de çok işime yarıyor :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Jale o işe yarar bu yarar diye bir odam çöplüğe döndü valla
      Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  10. bayıldımmmm,ne de güzel olmuş canım ellerine sağlık.doruğun da sevmesine,ilgilenmesine sevindim.ama ben en çok aktivite öncesini sevdim:)bu ara o manzarayla pek karşılaır oldum:)yerim onuuuuu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma o manzara herşeyi isterken mevcut bizde de :) Çok teşekkür ederim canım :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...