27 Aralık 2013 Cuma

Atıştırmalık Oyunlar

İşe başladığımdan beri bir türlü düzene sokamadım hayatımızı.Zaten bu yeni düzeni kurmak zorken bir de üstüne hastalık yakamıza yapıştı.Geçen haftayı evde hasta geçirdik Paşamla.İllet bir hastalıkmış.Viral enfeksiyon dedi doktor ama ne enfeksiyon!Acile 40 derece ateşle gittik ve 4 gün boyunca ateş devam etti.Bir haftayı geride bıraktık ama öksürük ve huysuzluk hala devam ediyor.Bu kadar süre evdeyken de hazırlaması basit,keyifli oyunlar bulmak gerekti.Belki biraz daha genişletebilirdik oyunları ama çoğu zamanı tv karşısında yatarak geçirdik zamanı oğluşumla.


En eğlenceli oyunumuzdan başlayalım.Bu oyunu Sevgili Gamze'nin blogunda görmüştüm.Kağıt bir bardağın dibini kesip,ucu kesilmiş balonu geçiriyoruz gergince.Sonra başlasın pom pom savaşları.Biz ailecek çok keyif aldık hatta bir bardak yetmedi ikinciyi de yaptık.
 

Bu örümcek ağını da çok sevdi Paşam.Grafon kağıtlarını kesi duvardan duvara yapıştırdım.Tabi Paşam görünce tam anlayamadı ne yapacağını ben de gösterdim.Bir iki tur attıktan sonra büyük bir zevkle kopardı hepsini.


Bardak devirme oyununu da sevgili arkadaşım Tuğba'nın blogunda görmüştüm.Gerçi sadece tek kule yapma şansım oldu;bir daha fırsat vermedi Paşam ama kendince uzun zaman geçirdi bardaklarla.


Bu da son uydurmasyon oyunumuz.Bu yağ sızlatmaz kendi işlevi dışında çok iş görür oldu.Geçen gün de balonlarla oynamıştık.Bu sefer de grafon kağıtlarını uzunlu kısalı kesip yapıştırdım.Fotoğrafta görüldüğü üzere elimizde aparatla bir o tarafa bir bu tarafa çılgınca koşturuyoruz.

Diğer bir oyunumuz da doktorculuk.Zaten sürekli doktorda olduğumuz bu günlerde evdeki doktor takımımızla sürekli iğne yaptık,kalp atışı dinledik,burun spreyi sıktık.Ama kuzum o kadar bezmiş ki oyunda bile kendisine iğne yapılmasına falan müsade etmedi.

14 yorum:

  1. ah kıyamam paşama çok geçmiş olsun canımm,umarım uzuuuun süre uğramaz hastalık sizin tarafa,hasta da olsanız eğlenceli aktiviteler yapmışsınız ne güzel.hasta da olsalar çocuklar eğlenceden vazgeçemiyor işte:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol canım umarım kurtuluruz ama kreşle birlikte bu zor görünüyor çünkü tüm çocuklar sürekli hastalanıyor.Aktivite de bu kadar yapabildik işte

      Sil
  2. ne güzel evde geçirdiğiniz vakitleri değerlendirip,eylenceli zamanlar geçirmissiniz, banada fikir oldu teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ve teşekkür ederim:)) Tabi fazla verimli geçmedi ama arada çocuğumun yüzünü güldürmeye yetti işte

      Sil
  3. canım tuğbam,ne güzel yapmış hepsini bir araya toplamışsın,pratik birşeyler arayanlara (ben gibi ) güzel fikir oldu :) emeğine sağlık düşünceli duyarlı adaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok saol canım benim umarım bir işe yarar :)

      Sil
  4. Çok teşekkürler çok güzel olmuş:) Fikirler süper ilk fırsatta denenmek üzere not alındı :)

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun,bu yılın hastalığı da bu malesef,bütün çocuklar hasta:( Neyse ki yine de eğlenceli zaman geçirebilmişsiniz,evde oyun üretmek bazen zor bazen de hayat kurtarıcı gibi:)Biz de bu ara hep çay yapıp içiyoruz,masuscuktan:)Sevgiler,mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol Tuba :) Maalesef bu sene grip fena.Bizimki de bir ara sarmıştı o oyuna yedirip içirmeye :)
      Size musmustlu yıllar dilerim...

      Sil
  6. çok geçmiş olsun çok üzüldüm. Paşam nasıl şimdi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol canım şimdi iyi çok şükür ama huysuzluk,öksürük ve burun akıntısı geçmedi

      Sil
  7. gecmıs olsun. Tam hastalık donemı dokkat etmek gerek. bU ARADA OYUNLAIRNIZ DA RESIMLERINI DE HARIKA.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok saol maalesef kreste olunca ne kadar dikkat edersen et hastalik pacayi birakmiyor

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...