31 Aralık 2013 Salı

Yılbaşı Sofralarınıza İlham Gelsin

Siz de bu yılbaşında sofra düzenlemeye çok mu üşendiniz ben gibi yada nasılsa misafir yok aman ne gerek var mı diyorsunuz.Öyleyse bir de şu sofralara bakın belki şevkiniz gelir :)


Bu sofra geçen seneki yılbaşı soframızdı.Ama geçen yıl annem,kardeşim ve kuzenlerim de vardı.Üstelik evdeydim;şimdi ise işyerimde...Yani bu şu anlama geliyor;yemek bulursak ona da şükür sofra da neymiş :)
Buradaki tariflerin çoğunu Yemekbahane blogunda görüp heveslenmiştim.Çam ağacı şeklinde olan patates püresi.Üzerini çeri domates,zeytin ve maydonoz dallarıyla süslemiştim.Köfteler de mitite köfte.Üzerine süs olarak çam ağacı şeklinde milföy hamurlarını kürdanla süsledim.Lolipop sosisler de sosisin etrafına milföy hamuru kaplanarak çubuğa takılıp pişiriliyor.Kurabiye şeker hamurlu dilek kurabiyesi şeklinde hazırladım.Kurabiye tarifine buradan  bakabilirsiniz.Pasta tarifi de burada


Bu kurabiyeleri ev hediyesi olarak bir arkadaşa hazırlamıştım ama bugün için de çok uygun.


Birkaç iştah açıcı sofra fotoğrafı paylaşacağım sizinle.Belki akşam için sizi harekete geçirir.Gerçi bunlar bizim özel gün sofralarımız değil.Deliye hergün bayram misali ara sıra içimden detaylı bir sofra hazırlamak gelir.

Pizza tarifine buradan,yalancı kumpir tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.Ve şiddetle tavsiye ederim.Biz uzun zamandır dışarıda pizza ve kumpir yemiyoruz :)


Bu da geçen günkü balık keyfimizden.Bizde eşim hazırlar balığı ben de o rahatlıkla sofrayı düzeyim dedim.Peçetelerin kayık şeklinde katlanmasını da Kocam Bana Topaç Der blogunda görmüştüm,çok hoşuma gitmişti.


Biraz da kahvaltı sofralarına gelelim.Belki aramızda geç kalkacak şanslılar vardır,onlar güzel bir sofra hazırlamak isterler.Bizim için durum pek değişmeyecek malum Paşama yeniyıl işlemez.Sabah körü kalkarız gene.Bu da geçen yıl annemlere hazırladığım sürprizli kahvaltıydı.


Fırında müthiş patates tarifleri burada.
Kaşarlı muffinler de favorilerimden,onun tarifi de burada
Krem şantili kurabiyelerse kesinlikle kurtarıcı hem hazırlaması basit hem de leziz.Tarifi ise burada


Sofrada bir çiçek nasıl da farklılık yaratıyor değil mi?O zaman yeni yılda soframızdan çiçek eksilmesin inşallah :) Mini çörekotlu poğaçalar da hazırlaması biraz uğraştırsa da yemesi keyifli.Tarifi burada
Paşam için hazırlanan özel poğaçanın tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.


Sofranızdan mutluluk,huzur ve sohbetler eksik olmasın...Hepinize musmutlu,sağlıklı ve keyifli bir yıl diliyorum :)

Artık instagram hesabım da var.Bu tip daha kişisel paylaşımları oradan yapacağım artık.Takip etmek isterseniz

13 yorum:

  1. Off off tugbam oldu mu şimdi :) gerçekten harika görünüyor cnm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol canım benim sana da böyle bir sofra hazırlamak nasip olur inşallah :)

      Sil
  2. Hepsi harika görünüyor ellerine sağlık.Ben de geçen seneki abartılı sofra ve süslemelerden sonra bu sene gayet sade olucam sanırım.İlk olacak ama çok üşendim nedense.İyi yıllar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol canım ama bak olmadı şimdi evi öyle süsle masa öksüz kalsın!
      Mutlu yıllar :)

      Sil
  3. ayyyyy ilk resimdeki patates püresimi bayıldım. Ne güzel süslemişsiniz, hiç böyle becerilerim yok ya :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet patates püresi :) Biraz ilgiyle alakalı sanırım bana terapi gibi geliyor böyle şeyler yapmak

      Sil
  4. Tuğbacım yaa ben de sendenim,seneye inşallah:)Bir de bir dileğim daha olacak,şu sofraların aynısında seneye bize hazırlayan olsun,amin:)Mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay benim de dileğim o birgün böyle sofralara hazır konmak :)

      Sil
  5. ya ama yapmasaydın ya bunu canım yaa:)aslında ben de nasılsa misafir yok ne gerek var diyenlerdenim ve ayrıca yarın için diyete başlama planım var:)bu güzel sofralara sadece olsa da yesek gözüyla baktım:)hevesim gelse de bu saatte hele Kayra paşayla hiç kalkışılacak iş değil.yapanlara kolay gelsin yiyeceklere afiyet olsun.Mutlu yıllarrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın canım bu saatten sonra zor tabi çocukla.Geceden planlanmalıydı birşey yapacaksak.Benim planım da ne kadar zararlı şey varsa yemek :)) Cips,kola,çerez,pasta....Ve bir de dileğim Paşam mutlu olsun dellenmesin yeter :)

      Sil
  6. Tuğba tek kelime ile hakkını vermişsin sofranın herşey şahane :)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel görünüyor..ellerinize sağlık umarım mutlu bir yıl olmuştur..Özellikle yılbaşı masasındaki pastayı çok beğendim.Kendimde kızımın 2 yaş doğum günü için doğum günü pastası yapmak istiyorum sade birşeyler yapıp üstüne süsleyebilirim..Böyle bir sofra hiç fena olmaz :) siz baya hakkını vermişsiniz. Her sene pastalarımızı aldığımız ve lezzetini çok beğendiğim ceviz ağacı diye bir yer var. İnternet sitelerine göz atbilirsiniz güzel ürünleri mevcut..İyi günler dilerim https://cevizagaci.com/dogum-gunu-pastasi

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...