23 Ocak 2014 Perşembe

2 Yaş Partimiz

Oğluma : ''Ne çabuk geçiyor vakit...Sanki daha dündü seninle kavuşmamız.Oğlum,sebebi varlığım iyi ki doğmuşsun,iyi ki doğurmuşum seni...Konu sevgini anlatmaksa tıkanır kelimelerim ama sen büyüyüp bunları okuduğunda zaten anneni tanımış olacaksın,içimi sızlatan biriciğim olduğunu bileceksin...''

Aslında oğluşum 25 Ocak doğumlu ama kreşte kutlayacağımız için pazartesi yaptık doğumgünü partimizi.Evde yapmayınca iş yükü azalıyormuş aslında ama herşeyi evde yapayım diye kasınca gene yorucu oldu hazırlık safhamız.


Doruk ve arkadaşlarını başka sınıfa aldılar biz de o sırada hızlıca hazırladık herşeyi.İçeri girdiklerinde de şaşkın şaşkın bakıp masaya taarruza geçtiler ki imdada öğretmenimiz yetişti.En azından pastamızı üfleyelim dedik.Allah'tan Paşam herşeye saldırmadı ilk etapta sadece pastanın balonlarını söktü.Artık kendi mumumuzu üfleyebildiğimiz için de birçok kez mum yakıp üfledik :)


E artık kocaman bir ergen olduğumuza göre pastamızı da beraber kesebiliriz.Yanlız bizimki hala şaşkındı şoku atamadı üzerinden :)


Taşıtlar konseptiyle ilgili banner ve kürdan süslerini çıktısını almak için parti süsleri yazıma gözatabilirsiniz.

Sizi soframızla başbaşa bırakayım...


Bu sefer menüyü fazla kabarık tutmadım çünkü çocuklar fazla birşey yiyemiyorlar.Sadece pasta,kurabiye,kek,poğaça ve sarma vardı.Poğaçayı da herhangi bir tarifle hazırlayabilirsiniz.Sadece araba şekli verdim.Teker,cam ve farları üzerine ayrıca ekledim pişirmeden.Tekerler için çörekotu,far için kaşar peyniri ve stop lambalarına da kırmızı biber kullandım.
Dev 2'nin yapımına da buradan bakabilirsiniz.

 
 Pastayı da kendim hazırladım.Onun yapım aşamalarını da başka bir yazıda paylaşacağım.Cupcake kılıflarını hazır satın almıştım.Kürdan süslerini kendimiz yaptık.Tarifi için de cupcake yapımı yazıma bakabilirsiniz.Bardakları da peçete dekupajı ile süslemiştim.Çocuklara dağıtmak için de evadan minik arabalar hazırladım ve çocukların en çok sevdiği şeylerden oldu.


Şeker hamurlu kurabiyeleri onlar yesin diye yapmamıştım,yanlarına veririz diye düşünmüştüm ama masayı toplamakta geç kalınca ellerinden kurtaramadık :) Biri kapıp yemeye başlayınca hepsi istedi.Şeker hamurlu kurabiye tarifi için de bu yazıma bakabilirsiniz.


Baloncu amca da şansımıza geldi.Bizimkiyle aynı anda bir parti daha vardı kreşte.Bize de müessese ikramı yapıp birkaç dakika uğradı :)


Bu da Paşamın öğretmenlerinin el emeği hediyesi.Son gün haberleri olduğundan çok uğraşmışlar saolsunlar.Hoş Paşam fazla yüz vermedi orada çünkü o gün hayli hırçındı.Arkadaşlarıyla hiçbirşey paylaşmak istemedi menim menim diye çekti herşeyi.Sanırım bizim kreşte olmamız hiç iyi gelmedi bizim oğlana.

Kreşte doğumgünü yapınca da insan fazla birşey anlamıyormuş doğrusu.Sanki geçen yıl daha iyi geçmişti :) Ama bir kez de buradan kreşimize teşekkür etmek istiyorum çünkü çok uğraştılar ilgilendiler bizimle :)

1 yaş partimize de bakmak isterseniz buraya buyrun :)

33 yorum:

  1. doruğum güzel bebeğim mutlu yıllar dilerim.. allah nice nice yaşlar göstersin sana inşallah..

    tuğbacım herşey şahane görünüyor.. araba poğaçaya ayrıca bayıldım.. tarif istiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevgi'ciğim güzel dileklerin için :) Poğaça tarifi standart tarif ama vereyim tabi..
      3 yumurta ( 1 tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırabilirsin )
      1 su bardağı yoğurt
      1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
      Kabartma tozu,tuz
      Alabildiğince un
      Hepsini kulak memesi kıvamında yoğuruyorsun.Sonra da 180 derece fırında pişiriyorsun

      Sil
  2. İşte beklediğim yazı :) nice güzel, tatlı yıllarınız olsun :) herşey harika olmuş, eline, emeğine sağlık, pasta da çok güzel gözüküyor, tasarım süper :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok saol İlknur'cuğum daha detaylı bir pasta yazısı da yazacağım inşallah :) Gerçi sen neler yapıyorsun bunun lafı olmaz ama ;)

      Sil
  3. yeni yasi kutlu olsun dorugun. hersey harika olmus bence... ellerine saglik

    YanıtlaSil
  4. oh dumanı üstünde post geldi,hoşgeldi :) yoklugun öyle çok hissedildi ki balım.
    Doruk paşam yakışıklım,hayat hep güzelliklerle karşılaştırsın seni,saglik we huzur dolu nice yillara prensim,iyi ki doğdun.
    tugbam,herşey öyle güzel öyle özenli ki bayıldımmm.eline emegine saglık bitanem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yüreği güzel arkadaşım :)

      Sil
  5. her bir ayrıntı ayrı güzel olmuş canım,ellerine emeğine sağlık.herşey harika,sen çok güzel, paşam da çok yakışıklı görünüyor.Nice güzel yaşları olsun inşallah.sağlıkla mutlulukla bir ömür ayırmasın Allah.öpüyorummm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnn..Çok teşekkür ederim güzel sözlerin ve dileklerin için canım :)

      Sil
  6. Nice saglıklı hayirlı yaşlarına olsun paşanın:-)

    YanıtlaSil
  7. Herşey çok çok güzel Nice mutlu sağlıklı, başarı dolu yıllar diliyorum minik doruk beye :) Bende bloglarıma beklerim sizi. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Pınar güzel dileklerin için ben de daha senin yazını okumadan bloguna göz atayım demiştim ki pastanı görünce kalaladım.Gerisini blogundan yazarım :))

      Sil
  8. Harika olmuş Tuğbacım..Ellerine sağlık...Her günü böyle renkli böyle mutlu olsun paşanın...Tabi ki sizlerde yanınızda olun..Parti yapacağım zaman mutlaka alıntılar olacak ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah hep öyle olur Bahar'cığım çok teşekkürler güzel dileklerin için :) Aslında kızlar için çok daha şirin şeyler var pintereste göza atmanı tavsiye ederim

      Sil
  9. yeni yaşınız kutlu olsun saglık mutluluk huzur getirsin birlikte nice güzel seneleriniz olsun canlar mutlu yıllar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol teşekkürler Kübra'cığım güzel dileklerin için :)

      Sil
  10. nice mutlu yıllara, her şey çok güzel gözüküyor

    YanıtlaSil
  11. basarılı saglıklı mutlu huzurlu sevınc ve heyecanla dolu bır omur dılıyorum canım

    YanıtlaSil
  12. canım bloğunda takipçin görünmüyor. çözümü için çok basit bir yol öneren post yayınladım işine yarayabilir
    http://cocugumlaeglenirken.blogspot.com.tr/2014/01/blogumda-izleyiciler-kaybolmus.html

    YanıtlaSil
  13. Canım hazırlıkların mukemmel olmuş nice mutlu yıllara İnşallah Analı babalı, sağlıkla mutlulukla büyür

    YanıtlaSil
  14. ne guzel olmus hersey...bız de bu sene kreste yapacagız..deme kı axalacak stres oylemı :) oyyy kuzum benım nasıl da mutlu allahım uzun omurler versın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kreşte olunca hem çeşiti daha az yaptığından hem de harıl harıl ev temizleme derdin olmadığından stres daha az.
      Güzel dileklerin için de çok teşekkürler :)

      Sil
  15. sorun çözülmüş çok sevindim

    YanıtlaSil
  16. herşey çok güzel olmuş tuğbacım,ellerine sağlık.Paşamda iyiki doğmuş,mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  17. Selam canım:)Bir kere herşeyi kendin yapmış olmana hayran kaldım:)Paşa çok yakışıklı olmuş,kreşte olması bütün arkadaşlarının orada olması dolayısıyla güzel olmuş bence:)Onun da tadı ayrıdır muhakkak,seneye kreşe gittiğinde ben de öyle yaparım diyorum hayırlısıyla.Taşıtlar konsepti çok güzel,çok beğendim canım,nice yıllara olsun,hep birlikte,öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  18. Bu arda daha önce söyledim mi bilmiyorum ama blog yazılarım kumanda panelinde görünmüyor,yedek bloguma üye olursan oradan da görebilirsin,seviglerimle. http://tubannege.blogspot.com

    YanıtlaSil
  19. Çok teşekkür ederim canım güzel sözlerin için. Kreşte yapmak iyi güzel de ben birşey anlamadım. Harala gürele geçiyor işte.
    Bloguna da üye olmuştum diye hatırlıyorum ama kontrol edeceğim.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...