28 Ocak 2014 Salı

Şeker Hamurlu Pastamız

Aslında size pastanın tarifini vermeyeceğim ama başka bir bloga yönlendireceğim.Çünkü iki senedir aynı tarifle yapıyorum ve hiç sıkıntı yaşamadım.Tarif için Bir Kase Lezzet blogunu mutlaka ziyaret edin.Tarif gayet açık ve hiç bilmeyen birinin de yapabileceği gibi verilmiş.Ben de fikir olması ve modellemeyle ilgili bilgi vermek istediğim için ayrıca yazı hazırlıyorum.


Bu işin sırrı güzel bir sünger kek ve ganaj tarifinde saklı.Krem şanti yerine ganaj kullanılma sebebi ganajın donması ve şeker hamurunun kolay yapışıp şekillenmesi.Eğer kremayı ganajdan yapmazsanız pasta terleme yapıyor ve şeker hamuru bozulabiliyor.


Eğer pasta için figürleri kendiniz hazırlayacaksanız son gün sıkışmamak adına birkaç gün önceden de hazırlayabilirsiniz.Ben önce modelleri hazırladım büyük bir keyifle.Maalesef harfler ve 2 rakamı hariç kalıp kullanmadım.Elle şekillendirdim.Taşıtlar biraz daha basit olduğu için rahat ettim.Fikir olması açısından her bir figür için yaklaşık 125-150 gr şeker hamuru kullandım.Bazı büyük parçaları birbirine tutturmak için kürdan kullanabilirsiniz.Diğer parçalar da çok hafif suyla birbirine kolayca yapışıyor.Modelleme yapmak için basit bir marzipan işleme seti ve hobi bıçağı yeterli oluyor.Hobi bıçağınız yoksa çok keskin bir bıçak da işinizi görür.Şeker hamurunun markası da önemliymiş.Geçen sene Suana kullanıp rezil olmuştuk.Erimişti mecburen pasta ve kurabiyeleri buzdolabına koymak zorunda kalmıştım.Bu sene Facebooktaki Pastacı grubundan tavsiye üzerine Şeker&Sugar kullandım ve çok memnun kaldım.


Pastayı evde hazırlayınca sunum için kullanacağınız şey de önem kazanıyor.Ölçüye uygun bir kolinin için köpükle doldurdum ve dışını da kap kağıdıyla kapladım.


Asıl meşakkatli kısım da tüm parçaları birleştirmekte.Pastanızı hazırlayıp güzelce pürüzsüz sıvayıp buzdolabında birkaç saat bekletiyorsunuz.Şeker hamurunu börek açar gibi açacaksınız.Sert olduğu için daha zor.Hemen olmazsa sinirinizi bozmayın ben ilk yaptığımda 3.denemede yapabilmiştim :) Hamurun yırtılmayacak kadar ince olması kafi.Açarken altına bol miktarda pudra şekeri mutlaka serpin çünkü hamuru el ve kollarınızla masadan alıp pastayı kaplamanız gerekiyor.Pastanın üstüne hamuru yerleştirdikten sonra üstünü hamur ütüsüyle güzel düzleştirip daha sonra sarkan etekleri kesmelisiniz.Kesme işlemi pizza bıçağıyla çok pratik oluyor.Eğer ben gibi kenarlerını pürüzsüz kaplayamazsanız da üzülmeyin pastanın dibini bir şekilde süsleyip kapatırsınız o açığı.

Ben pastanın alt kısmına otoyol yaptım ve pürüzlü kaldığı için otoyolun tüm çevresini çalılıkla kapladım.Geriye de figürleri yerleştirmek kaldı.Pastanın buzdolabına konmaması tavsiye ediliyor ama hava çok sıcaksa da münkün olduğu kadar geç hazırlanıp pasta buzdolabından çıkarılınca hemen servise hazırlanmalı.Yoksa şeker hamuru terleyip erime yapıyor.Bizim pastayı serin bir yerde beklettik hiç sorun yaşamadık.

Ve en acı yerine geldik...Kestik ve afiyetle yedik!Üstüne de figürleri çöpe attık iyi mi?


Doğumgünü detaylarına buradan bakabilirsiniz.

1 yaş pastamıza da bakmak isterseniz buraya bakabilirsiniz.

17 yorum:

  1. işte beklediğim yazı:) bana çok faydalı olacak canım teşekkürler,tekrar eline emeğine sağlık,harika görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım faydası olur Gamze'ciğim..Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Bloglarınızı Tanıtarak ve backlink sağlayarak hem seo açısından hemde hit açısından güzel bir platform oluşturduk. Hemen Sitenizi veya Blogunuzu tanıtın ! Yarışmaları kazanarak bedava reklam alabilirsiniz .

    Blog Tanitma http://blogtanitici.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Nice yaşlara. Herşey mükemmel olmuş. Sizi mimledim bu arada http://mommyslifetime.blogspot.com/2014/01/mim-kisa-dair-favoriler.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Mim için de ayrıca teşekkür ederim benim de ilk kez başıma geliyor hemen yazacağım inşallah :))

      Sil
  4. Harikalar yaratıyorsun tuğbacım süpersin ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Pınar'cığım birşeyler yapmaya çalışıyorum işte :)

      Sil
  5. Tuğbacım eline sağlık ne kadar başarılı bir pasta olmuş gözlerim doldu canım.
    Paylaşımlarımın böyle güzelliklerle geri dönmesine çooooooooook sevindim teşekkür ederim canım.
    Ailenle nice mutluluklara sevgiler :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben çok teşekkür ederim hem o güzel tarifiniz hem de bu samimi dilekleriniz için :)

      Sil
  6. harikaaaaaa olmuş çokta başarılı bnde denesem mi ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok saol Funda'cığım :) Dene tabi ki ne kaybedersin hem zevkli de ;)

      Sil
  7. bütn kayıtlara yorum yapamdm ama canavarlı balonlar kurabiyelrne bayldm. hayran hayran bakındım.klavyem bozk ekran klavyesnden yazmakta meşakatli şu an kurabiye tarifini yazıyorm:) bu arada güzel bir tema buldum ama büyütnce görseli bozuluyor çıktısıda kötü olur.
    bizm dogum günümüze daha var ama bakınıyrm arıyrm anca dimi:) bide cupcakelere üzüldüm onca ugraş didn.ara ara yardım isteyebilirm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Funda'cığım :) Sen biraz bakın temayı netleştir tabiki yardımcı olmak isterim..

      Sil
  8. Valla bravo size,ellerinize sağlık,ne kadar yapılabilirmiş gibi anlatsanız da temelde bir kabiliyet gerektiriyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Tuba'cığım :) Tabi hani yumurta kırmayı bilmeyen de yapamaz ama biraz hamurişine yatkın olan herkes yapabilir gibi geliyor bana

      Sil
  9. meraba pasta harika görünüyor tarife baktım ama dolgu kreması nedir acaba toz halde mi ben de oğluma yapmak istiyorum da:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim dolgu kreması pasta kreması gibi birşey toz halde ama her markette bulunmuyor genelde büyük marketlerde bulunuyor

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...