6 Ocak 2014 Pazartesi

Temamız : Kardan Adam

Eve kardan adamlı bardağı almamızla birlikte Doruk'un kelime haznesine gargaaam diye birşeyler girmiş oldu.Ben de bundan yüz bulup haftasonu kardan adamlı birşeyler hazırlayayım dedim ve cumartesi sabahına bu kahvaltı tabağını hazırladım.


Zellet in Life sayfasında benzer bir tabak fotoğrafı gördüm ve aldım ilhamı :)Çubuğa takılı olan kardan adamı beyaz peynirden yaptım.Şapkası kırmızı biberden,düğmeler ve gözler çörek otundan,burun da havuçtan.Benim o an aklıma gelmedi ama çubuk yerine pipet daha güvenli olur.Büyük kardan adam da mısır unlu krepten. Denemediyseniz de tavsiye ederim bizim ailecek favori kahvaltılıklarımızdan.Gözler ve ağız zeytinden,burun havuçtan,atkısı domates kabuğundan,düğmeler de kırmız biberden.Zemindeki karlar da labne peynirden hatta Doruk onları kreple sıyılıp yedi :) Ağaç da yeşil biberden.Tabağı yemesinde çok etkisi oldu diyemem ama gene de krebini ve peynirin az bir parçasını yedi.


Paşam öğle uykusuna yatınca ben de ona çoraptan kardan adam hazırladım.Çorabın için pamukla doldurup kurdelayla gövdeyi ayırdım.Şapka kısmı da çorabın lastikli kısmı ters çevrilerek hazırlanıyor.Şapkanın ucu ve burun pom pomdan;düğmeler ve yüzü keçeden kestim.Kollar da şönilden.Yapıştırma işlemini de gene sıcak silikonla yaptım.Ama bunu Paşamdan çok ben sevdim o ayrı.Gidip gelip sevdim.Keşke oğlum da seveydi de daha mutlu olsaydım.


Son olarak da kartona basitçe bir kardan adam çizdim ve Paşam yapıştırıcı sürüp,pamukları yapıştırdı.Gerçi yapıştırıcı kısmı daha çok ilgisini çekti hatta elinden almak hayli zor oldu.

18 yorum:

  1. yaaa ama kahvaltı tabağı muhteşem görünüyorrr:)ellerine sağlık canımm kardan adamların hepsi harika görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Bende kahvaltı tabağına bayıldım,ellerine sağlık tuğbacım:)

    YanıtlaSil
  3. hepsi çok güzel olmuş,hastalık sonrası iyi motive oluyor değil mi tatlım bu etkinlikler jestler :) biz de ufak ufak giriş yapmaya başladık göktuğ paşamla.Sağlık mutluluk dolu günler diliyorum hünerli arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol canım benim aynen dediğin gibi ne zamandır doğru dürüst birşey yapamıyorduk.Doruk'a da bana da iyi geldi doğrusu.Sizde bir an önce iyileşin de dönün sahalara.Öpüyorum kuzumu :)

      Sil
  4. Çok orijinal olmuş Tuğba cım..çok sevdim bende...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Bahar'cığım senin de etkini pas geçmemek lazım :)

      Sil
  5. kahvalti tabaginiz da, corap kardan adaminşiz da cok cok cici...

    YanıtlaSil
  6. Canım sen ne kadar yaratıcısın, ne kadar beceriklisin! :) Haftasonu biz canhıraş zor kahvaltı ediyoruz, benim bunları hazırlamaya vaktim olmuyor ama deneyeceğim ve paylaşacağım :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım aslında benim de canım çıktı bir de bu tabak yetmezmiş gibi kendimize de güzel bir sofra düzdüm.Onu da instagramda paylaşmıştım.Daha özel şeyler artık orada.Sonra dedim ben manyak mıyım:))Üstelik eşim de kalkmamıştı Doruk paçamdaydı yani ama keyif alıyorum işte işin sırrı bu sanırım.
      Seninkini de bekliyorum hevesle.Sevgiler :)

      Sil
  7. hepsi çok güzel olmuş eline sağlık :)))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...