28 Temmuz 2013 Pazar

Paşa Yemekleri

Fazla tarif paylaşamayacağım...Tabi ki bir sürü yemek denedik;yedikleri de oldu paşamın ağzını sürmedikleri de.Kendime ait tarifleri paylaşmak istediğim için kısıtlı tutacağım.İnsanı en çok yoran şey zaten çocuğuna ne yedireceği;bir nebze olsun işe yararsa tarifler ne mutlu bana.
 
BEZELYELİ PATATESLİ TOPLAR


1 adet patates
1 adet havuç
1 küçük kase bezelye
1 tatlı kaşığı tereyağ
Dilediğiniz kadar kaşar peyniri
Yapılışı : Patates,havuç ve bezelye haşlanır.Patates ve havuç ezilip tereyağ ve kaşar peyniri rendesiyle karıştılır.Karışıma bezelyelerde eklenince ılıması beklenir ve top şekli verilir.


PAŞA KREP


1 yumurta
1 su bardağı tam buğday unu
3/4 su bardağı süt(keçi sütü kullandım)
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 çimdik kabartma tozu
tuz ( isteğe bağlı )


BROKOLİLİ MERCİMEK ÇORBASI


1 kg brokoli
1 adet büyük boy soğan
3 diş sarımsak
1 patates
1 havuç
1 su bardağı kırmızı mercimek
Arzunuza göre tereyağ sıvıyağ karışımı
Tuz
Karabiber
Pulbiber
1 çimdik nane

Soğan ve sarımsağı kavurulup salça ekliyoruz.Salça kavrulduktan suyu ekliyoruz (ben yarısını kemik suyu kullandım) Sebzelerimiz ve mercimeği içine atıp baharatları da ekliyoruz.Piştikten sonra blenderdan geçiriyoruz.


SEBZELİ BULGUR PİLAVI


1 çorba kaşığı tereyağ
1/2 adet soğan
1 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1-2 çorba kaşığı kıyma
1 adet patates
1 adet kabak
2 adet orta boy domates
1 çay kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı bulgur(büyük boy bardak)
1 çay bardağı su
1 çimdik nane,1 çimdik kekik
Tuz (isteğe bağlı)

Yapılışı : Sırasıyla soğan,sarımsak,biberler,kıyma kavrulur.Minik minik doğranan patates ve kabak eklenir sırayla.Ancak bu aşamada dibi tutmayacak kadar su eklemekte fayda var.Domates ve salça da eklendikten sonra bulgur da eklenip biraz kavurur.Son aşamada baharatlar ve su eklenip tencerenin kapağı kapalı pişirilir.
 
 


Afiye olsun miniklere :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...