28 Ağustos 2013 Çarşamba

Limon Soslu İrmik Tatlısı

Aslında bu blogda yemek tarifine yer verip vermemekte kararsızdım.Yemek blogu açacak kadar yeteneğim de yok doğrusu.Gerçi herkes tarifi deneyince sanki kendi tarifi gibi lanse edebiliyor.Ama bu benim tarzım olmadığından başka blog açamam.Acizane benim bulduğum nadir tarifleri ve çok sevdiğim tarifleri burada paylaşmaya karar verdim.

İrmik tatlısının da limon sosun da tarifini ben bulmadım ama onları birleştirip süper bir yaz tatlısına dönüşmesini sağlayan ben olduğuma göre benim sayılır değil mi?


İrmik Tatlısı İçin

Malzemeler
1 lt süt
2 çay bardağı(orta boy) irmik
1 su bardağı şeker
1 adet limonun kabuğunun rendesi
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya

Yapılışı : Tüm malzemeleri kaynayıncaya kadar karıştırıp ocaktan alıyorsunuz.İçine su döküp süzdüğünüz bir servis kabına döküyorsunuz.(İçine su dökme sebebimiz servis yaparken yapışmaması) Küçük bir notta fayda var bu tatlıyı günlük sütle yapınca lezzeti ikiye katlanıyor.

Limon Sos İçin 

Malzemeler
½ su bardağı limon suyu
1 su bardağı su
1,5 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı(silme) pudra şekeri(Arzuya göre artırabilirsiniz)
1 çay kaşığı limon rendesi

Yapılışı : Su,limon suyu,nişasta,pudra şekerini küçük pişirme tencerenize alın,iyice karıştırın. Malzemenizi şeffalaşıncaya pişirin, ocaktan almaya yakın limon kabuğu rendenizi ekleyin.Karışımı havalandırarak hafif soğutun.


 Son aşamada irmik tatlısının üzerine kırılmış ceviz,onun üzerine de ılımış olan limon sosunu döktüm.

Limon sos tarifini bu sayfadan almıştım.İrmik tatlısı ise annemden :) Afiyet olsun...




2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...