27 Temmuz 2013 Cumartesi

2 Yaş Sendromlu Bebemle Bir Türlü Bitmeyen Gün - Montessori Faaliyetleri

Dün sabah 7.30'da başladık güne.Bismillah babanın arkasından ağlamayla günün nasıl geçeceğinin ilk sinyallari geldi.Kahvaltıyı hazırlayana kadar gelgitli süreç devam etti.Böyle günlerinde birşey de yemiyor Doruk.Kahvaltı da bitince geçen yaptığımız tünelle başka bir oyun oynadık,kamyonları,arabaları sürdük içinden.Bundan da sıkılınca makarna süzgecinden tüylü telleri geçirme oyunu oynadık.


Ve bundan da sıkıldık..Gün boyu evdeki herşeyler oynadık herhalde.Sabah kuşağında balığı besleme,aquadoodle ile çizim,kitap okuma,etkinlik kitabıyla oynama,kürdanları delikten geçirme ve köpüğe batırma.Olmadı arkadaş bir türlü öğle uykusu vakti gelmedi.


Paşam öğle uykusuna yatınca anne gene aktivite hazırlığına girdi.En iyisi suyla birşeyler yapmaktı.Tam o sıralarda Tarçınlı Kurabiyem'de buzların içindeki nesneleri gördüm.Hemen ponpon,tüylü teller ve şişe kapaklarını buzluğa attım.Paşam uyanana kadar balkonu hazırladım onun için küvetini doldurdum.Etkinlik sinimizi hazırladım.Paşam uyandı tabi gene mutsuz.En sevdiği yemeklerden balık yaptım da binbir şebeklikle biraz yedi.Sonra doğru balkona...


Buzlar tam donmadı tabi ama bu bile yetti paşama.Bir küvete bir siniye koştu durdu.En çok da ponponlarla oynadı.Araya bir de süngerle aktarma oyunu kattım.Onunla da oynadı bir süre zaten süngere zaafımız var.


Tam 1,5 saat büzüşüne kadar sudaydı,üzerine de yarım saat banyo.Banyodan çıkınca neyseki keyfi yerine gelmişti biraz.Biraz boğuştuk,puzzle ile uğraştık derken babamız geldi.Gün bitti mi?Hayır hatta yeni başlıyormuş.Çünkü akşam iftara gittik.İş yemeğiydi babamız yanlız gidecekti aslında ama dayanamadık bizde takıldık peşine ki iyiki de gitmişiz.Mekanda kocaman bir oyun odası ve şişme zıplama yeri vardı.Doruk bütün gece binbir şebeklik yaptı bir oyuna bir yemek masasına mekik dokuduk.Uyku saatimiz de geçti ama bizimki hiç oralı olmadı.Arabanın kontağını çalıştırırken bizimki uykuya geçmişti.Sonunda 10.30'da günü noktalamanın hakkı huzurunu yaşadım bir an.

2 yorum:

  1. Okurken ben yoruldum valla.Doruk Paşanın gönlünü hoş tutmak zor galiba.Geçicek inşallah bunlarda.3.resimdeki şekillerin olduğu kitabı ve son resimdeki yazı şeysini nerden aldığını merak ettim.

    YanıtlaSil
  2. Öyle gerçekten bende bazen çok yoruluyorum yeter diyorum bazen de çok rahat geçiyor.Menapozlu biraz hayatımız :)) ,,Şekiller kitabında bir sürü şey var tam aktivite kitabı ama yurtiçi satışı var mı bilmiyorum http:http://www.aliexpress.com/snapshot/217622102.html
    Yazı matı da aquadoodle onu da buradan aldım http://www.aliexpress.com/snapshot/217622100.html ama bunun yurtiçinde de satışı var.Kalemi suyla çalışıyor yani sadece mata yazabiliyor

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...