29 Temmuz 2013 Pazartesi

Paşa Acillerde

Evet tıpkı yazının başlığı gibi Ayşegül serisine döndü Doruk'un maceraları.Sürekli bir yara bere durumumuz var acillerdeyiz.

İlk ve kötü tecrübemizi paşam 13 aylıkken yaşadık ama bunda hiçbirimizin suçu yoktu.Paşam testisinde su toplaması(fıtık) nedeniyle ameliyat oldu.Hayatımızın en kötü karelerindendi sanırım.Narkoza girmeden önce çocuğa sersemletici birşey veriyorlar,leyla leyla kucağımızdan görevliye teslim ettik çocuğumuzu.Dakikalar geçmek bilmiyordu.Sigarayı bırakmış biz üstüste yakmaya devam ediyorduk.Nöbete bağlamıştık annem,eşim,ben tabela önünde ameliyat bitti yazısını görmek için.1 saatten uzun sürdü.Beklemek birşey değilmiş onu oğlumu kucağıma verdiklerinde anladım.O nasıl bir ağlamak...Ben hayatımda bu kadar çaresiz hissetmedim kendimi Allah da hissettirmesin.Bir ara ben fenalaşmışım tansiyonum 4'e düşmüş.Hemşirenin bağırmasıyla kendime geldim.İyiki de bağırmış orda evladımın bana ihtiyacı varken benim kötüleşme lüksüm yoktu.Verdikleri ağrı kesicinin etkisi 45 dakikada anca etki göstermeye başladı ve benim ağlamaktan kuruyan oğlum yavaş yavaş uykuya geçti.Biz de kendimizi attık birer kenara.Uyandığında gene sanıcısı vardı ama emme zamanı da gelmemişti.Yanımıza aldığımız oyuncaklar çok etkili oldu.Çünkü hepsini yeni almıştık.Hatta sadece bize değil odadaki diğer çocuklara da yetti.Ben abarttıp bir poşet oyuncak almıştım da yanımıza.Şükür ki emme saati geldi ve herşey normale dönmeye başladı.Evimize geldik biraz ağrısı vardı ama sabah yaşadıklarımızdan sonra hiç gözümüze gelmiyordu bu durum.

Evet ilk tecrübemiz zorlayıcıydı.Ve Doruk iyice haylazlaştıkça yaralar,bereler artıyordu.Paşam Antalya'dayken ayağına yağlı radyatörü devirdi ve 4 dikiş atıldı.O bitti dedik taşınma telaşı ishalden acillik olduk.İshal bitti derken paşam sehpaya kaşını çarpttı,kaşı açıldı hadi 2 dikiş de ona atıldı.Tabi bu arada morluk,şişlik hiç eksik olmuyor.

Derken bu sabah yüreğime iniyordu onu yüzünde kanlarla görünce.Bu sefer de T bölgesini çarpmış sehpaya.Panikle kucağıma alıp hemen buz koydum,baticon sürdüm.Hemen komşumuzunu kapısını çaldım,saolsunlar beraber doktora gittik.Bu sefer ucuz atlatmıştık.Dikişsiz kurtardık.Allah'ım koruyor yavrumu şükür ki...

Allah kimseyi evladıyla sınamasın ve çaresizlik tattırmasın inşallah...

12 yorum:

  1. Çok büyük geçmiş olsun.2 kere ameliyat kapısında beklemişliğim vardır.Allah Dermansız dert vermesin.Beterin beteri var diyip,devam ediyorsun Rabbim evlatlarımızla sınamasın bizleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Nagehan'cım.Hayırdır sen neden kimi bekledin?

      Sil
  2. geçmiş olsun Tuğba hanımm,üzüldümm.Allah daha büyük dert vermesin.kuzucuğa cok geçmiş olsunnnn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler..Bu arada bana hanım demene gerek yok :)

      Sil
  3. benim oğlumda da inmemiş testis sorunu vardı.9 aylıkken hem ameliyat hem sünnet olmasına karar verildi.Aynı senin gibi yarı baygın verdik hemşireye 20 dk sonra çıktı ama ameliyat olmamış sadece sünnet yapmışlar.testisler biraz aşagı inmiş diye.takip edelim dediler.ameliyat olacağı için fazla narkoz vermişlerdi.tam 12 saat ağlamaktan helak oldu yawrum.hiç durmadan ağladı.gözlerini acamıyor.biraz hareket edince sünneti acıyor.neyse 1 ay önce ameliyatı oldu çok şükür sünnet sonrasından daha kolay geçti.basit ameliyatlar ama insan çok kötü oluyor beklerken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de çok geçmiş olsun.Nerede ameliyat olmuştu?aslında bu tip problemlerde en az 1 yaşını hatta acil değilse 2 yaşını bekliyorlar.Yazık olmuş kuzuma da size de tabi

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. çoook geçmiş olsun kuzucuğaaaa

    YanıtlaSil
  6. Çooookkkk geçmiş olsun. Şimdi ki çocuklar 1 dk yerinde durmuyorlar Allah yardımcın olsun ve umarım bu küçük kazalardan başka bişey yaşamasın küçük paşa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Allah beterinden sakınır inşallah bugün gene alnındaki dikişin üstüne düştü.Sağ salim büyür umarım

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...