18 Temmuz 2013 Perşembe

Top Tüpleri

Bu etkinliği yabancı bir blogda görüp kaydetmiştim vakti gelmiş olabilir diye düşündüm.Aslında 1,5lt lik şişelerle yapalı çok oldu ama paylaşamamıştım taşınma telaşından.Duvarda fazla asılı kalmadı zaten seyyar bir şekilde oyuncaklar arasında yerini aldı.Aklımıza estikçe küçük topları atıyoruz içine.


Ama bu bize dar gelmeye başladı.Doruk büyük topları da içine sokmaya çalıştığı için aklıma 5lt lik şişelerden de yapmak geldi.Hem bu şekilde büyük-küçük kavramlarını da öğrenebilirdi.
Şişeleri eğik açıyla kesip koli bandıyla birbirlerine yapıştırdım.


Her iki tüpümüzü de yanyana duvara yapıştırdım.


Benim bile hoşuma gitti.Büyük olanda basket oynadım.Doruk da büyük küçük şeyleri ayırıp içine atmaya başladı.Ayrıca neden sonuç ilişkisini öğrenmesi açısından da faydalı.Mesela tersten de birşeyler atmaya çalıştı.



Bir süre oynadıktan sonra emme krizinin baş göstermesiyle beraber bir hınçla söktü onları duvardan.Ama Doruk için illa duvarda olması gerekmiyor,küçüğüyle uzun zamandır oynuyoruz çünkü.


Paşam gündüzleri iki uyku uyuyordu,bu günlerde teke indirmeye çalışıyorum.O yüzden de uyku saatlerinde 2 yaş sendromumuza ilaveten çifte kriz yaşıyoruz.Bu aktiviteden sonra emzirdim,banyoda oyun oynattım,yetmedi sokağa çıktık anca sakinleşti.Özellikle de parka gidip kumlarda yüzünce :)

4 yorum:

  1. süper bir fikir olmuş.. bu arada blogun ismine bayılmıştım yazacagım unutuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok saol:)Blogun ismi bir anda oluştu aslında isim aklıma gelince facebookta sayfa açtım sonra da blog geldi.Küçük şişeleri yabancı bir blogda görmüştüm zaten diğeri için ilham oldu o da

      Sil
  2. Çok güzelmiş,şişeleri saklamalı öncelikle,burada Paşa daha ufak sanırım çok şeker:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Burada 18 aylıktı ama ilk yaptığımda 16 aylıktı duvardan söküp attı maalesef.Bizde seyyar oynadık bu güne kadar
      Sevgiler :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...