30 Ağustos 2013 Cuma

Mavi Çamur

Bunun tarifini pintereste gezinirken bu sitede gördüm.Çok eğlenceli görünüyordu..Bu sabah da güne çok erken başlayınca bizim değişik bir aktiviteye ihtiyacımız var dedim ve mısır nişastası çamurunu hazırladım.

Malzemeler
Mısır nişastası 
Su (Sütle yapılan tarif de gördüm denenebilir )
Gıda boyası


Bir ölçüsü yok yaklaşık bir paket nişastayla yeteri kadar eğlence çıkabilir.Suyu fotoğraftaki kıvamı elde edene kadar yavaş yavaş ekleyebilirsiniz.Suyu fazla gelirse sorun değil biraz bekletirseniz kuruyor zaten.Kurudu diyelim kuruyunca da yeniden su ekleyince eski halini alıyor.Yani çok pratik bir tarif.

Ben de mavi etkinliği yapmaya karar verip mavi nesnelerimizi de ekledim çamurumuza.Sabah keyifle hazırlayıp,hevesle paşamı çağırdım.Yanlız paşam ilk kez birşeyden tedirgin oldu.Ellemek istemedi.Kendim oynadım bir süre alışsın diye ki gerçekten çok keyifli oluyor oynaması.Biraz elini soktu bu sefer de elinde kurudu ona gıcık oldu silmemi istedi.Kireç gibi oluyor bu arada elde kuruyunca.


Anlayacağınız sabah oyunumuz çok kısa sürdü.Biz de diğer balkona kum havuzuna geçtik.Paşam sıvama işlerini falan halletti oradan da doğru banyoya.


Banyodan sonra da herhalde paşamın hayatı boyunca olabilecek en komik videolarından birini çektim:)


Videoyu izleyince insan,bu çocuk kesin 3-5 saat uyumuştur diye düşünse de oradan kaldırınca uyutmam işkence gibiydi ve yarım saat olmadan uyandı.Uzun uğraşlarıma rağmen uyutamadım tekrar.Böyle olmasının sebebi de gündüz memeden kesmiş olmam.Bugün 5.günümüzdü ve çok zor geçti.

Öğle yemeği yedikten sonra tekrar denemek istedim oyunu.Kurumuştu çamurumuz.


Biz de biraz su eklemeye başladık.


Tabi mevzu su olunca paşam rahat durmuyor.Fazla kaçırdık ayarını.Üzerinde nişasta eklememiz gerekti.Bu arada büyük çocuğunuzla oynayacaksanız onun karıştırmasına izin verin çok zevkli.Tam oynadık derken bizimki su eklemiyorum diye atar yapıp çamura iki eliyle çarpmasıyla her yer battı ve oyun bitti.


Küçük yaştaki sendromlu bebenizle oynayacaksanız çamuru önceden hazırlayıp ona sunun.Kıvamında hazırlandığında ortalığı kirletecek bir sebep de olmuyor çünkü.

İyi eğlenceler :)

6 yorum:

  1. Harika. Boya alıp hemen Denemeliyim kuzularımla ;)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel ama renge bayıldım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol Esra senin yeğenin var mı bari onlarla hevesini gider şimdilik:))

      Sil
  3. Bu sabah bizde yaptık.suyu baya fazla geldi.baktım evde başka nişasta yok bende irmik kattım oda güzel oldu..güzel oynadı kızlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyse eğlenmiş ya kuzular yeterli:)Birden ekleyince fazla gelebiliyor yavaş yavaş eklemek lazım.İkinci sulandırmada biz de fazla katmıştık paşam yüzünden

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...