5 Ağustos 2013 Pazartesi

Oğlum Kabak Yedi : Kabagetti

Bebeğim Herşey isimli blogda gördüm bu tarifi denemek için not etmiştim.Yapılışı bayağı meşakkatli ama değdi az da olsa kendi isteğiyle yedi ya paşam o da yeter.Hazırlarken yoruldum çünkü gerçekten.

Bu konuda tek sevindiğim bunu yemesi değil,ayrıca paşamın damak zevkinin bizden farklı gelişebilmesi.Çünkü ben bir lokma bile yiyemedim kabagettiden.Demek ki yemek konusundaki hassasiyetime değmiş.

Kabagetti

2 adet orta boy kabak
2 adet yumurtanın sarısı ( Ben beyazıyla birlikte kullandım )
1 su bardağı tam pirinç unu ( Normal pirinç unum vardı )
1 su bardağı iri çekilmiş yulaf
1 çay bardağı sızma zeytin yağı ( Yağ koymayı unutmuşum sorun olmuyor )


Yapılışı : Kabakları kabuklarını soymadan ince uzun doğruyoruz ve haşlıyoruz.Buharda pişirme şansınız varsa daha iyi tabi.Biraz diriyken alıp soğumaya bırakıyoruz.Bu arada ben biraz tuz da ekledim.Kabakları önce yumurtaya ardından pirinç ununa sonra tekrar yumurtaya ve en son da yulaf ezmesine batırıyoruz.Tepsiye şekildeki gibi dizip üzerine yağ gezdirip 150 derece fırına veriyoruz.Yaklaşık 10-15 dakikada kızarıyor.Daha detaylı anlatımı burada mevcut.


Burada da paşam mama diye uzanmaya çalışırken.Tekrar teşekkür ediyorum tarif için uğraştığıma değdi.



8 yorum:

  1. Canım çok sevindim inan delikanlının kabak yemesine bol bol yarasın İnşallah. Hemen takibe aldım seni bu arada. O kadar mutlu oldum ki bu tarifi paylaştığına, cidden çok olumlu dönüşleri oldu benim için sonuçta ne kadar çok kişi duyarsa o kadar da iyi. Bebeklerimiz için bütün uğraşlarımız ve bu serüvende blogumun da bir gram da olsun tuzu oluyorsa şükürler olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarar inşallah yediği birçok 13-14 aylıkken pat diye kesti.Şimdilerde çatlıyoruz ona deişik birşey yedireceğiz diye.Bir kere bu tarifin çekiciliği var görünüş itibarıyla paşam kendi almak yemek istedi ben sunmadım önüne.Bu arada ben de normalde bana ait olmayan yada üzerinde değişiklik yapmadığım tarifleri yayımlamıyorum ama bu tarif başka fazladan bir kişiye bile ulaşsa iyidir.Gazoz tarifini de deneyeceğim yakında yorum bırakmıştım onunla ilgili de :)

      Sil
  2. Tuğbacığım afiyet olsun,yarasın paşaya.bu bebeklere yemek sevdirmek oldukça zor iş gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol Burcucum sorma valla ne yapacağımı şaşırdım o kadar çok yemek seçiyor ki bazen zevk için yemiyor o derece

      Sil
  3. canım yarın mutlaka deneyeceğim ve bloğumda paylaşacağım yakında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah sever kuzu benimki akşam yemeğinde de yedi biraz :)

      Sil
  4. Sedacım çok sevindim ben de ne çok kişiye ulaşıyor böylelikle. Nihalcim sana da teşekkür ederim. Tuğbacım senin yayınlama şeklinde çok etik, onun içinde teşekkür ederim keşke herkes yayınladığı tarifin ilk adresini senin gibi verse. Hem onere oluyoruz hem de güzel arkadaşlıklar kuruyoruz. Nihalcim blogunu yazarsan seni de takip etmek isterim. Sedacım tekrardan teşekkür ederim hepinize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ne demek doğrusu bu zaten.Eğer link vermezsem ben buldum zannedilir e eninde sonunda ortaya çıkmaz mı ben anlamıyorum gerçektne insanları.Ben de sayfa açmadan sadece takipçiyken zannediyordum ki millet ne aktiviteler bulmuş kimse kaynak yazmıyor.Bir araştırayım dedim ne göreyim e hepsi yabancı bloglardan alıntıymış.Ben de çok memnun oldum tanıştığımıza ama adını bilmiyorum hala :))
      Nihal belki görmez yazıyı onun blogu http://cocugumlaeglenirken.blogspot.com/

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...