25 Ağustos 2013 Pazar

Oyun Hamuru Tarifimizi Bulduk

Evet sonunda doğru tarifi buldum.Bu kadar uğraşma nedenim ise oyun hamurunun parmak kaslarını çok güçlendirmesi ve hayal gücünü zenginleştirmesi.Artık ağzına pek götürmese de yeme ihtimaline karşı hazır tercih etmiyorum.Daha önce denediğim ve çöpe giden iki denememden sonra bu tarif iyi geldi.Tarifi Çocuğumla Evdeyim sayfasından aldım.Ölçü olarak büyük boy çay bardağı kullandım ve bayağı hamur çıktı.Mavi ve kırmızı gıda boyam vardı sadece.Paşamın ilgisini çeksin diye ara renkler de oluşturdum.


Tarifi
2 ölçü un
1 ölçü tuz
1 ölçü sıvıyağ-su karışımı ( 1/3 ölçü bebek yağı,2/3 ölçü su kullandım )
Parmak boyası ( Ben gıda boyası kullandım )


Son oyun hamuru maceramızdan sonra mama sandalyesinde oynasın istedim.Bir süre oynadı hatta merdane kullanmayı öğrendi ama birşey eksikti sanki.Sandalyede sıkıldı,hamurları atmaya başladı.Paşamın derdi belliydi yere geçtik.Ben de ona katılınca çok zevk aldı ve bir süre oynayabildik.


NOT : Buzdolabında bekletmiştim uzun ömürlü olsun diye ancak ikinci kullanımda cıvımış.Ben de kontrol etmeden vermiştim paşama vıcık vıcık olduk.Tavsiyem kontrol edip duruma göre tekrar unla yoğurmanız.

11 yorum:

  1. Neden uğraştınız? Satılanlar sağlıksız mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır satılan oyun hamurlarında +3 yaş ibaresi var.İçerik olarak tam bilmesem de dediğim gibi yemesinden korktuğum için uğraşıyorum.Hoş artık yemiyor ben de ona güvenip bebek yağı kullandım zaten.Ama hazırlar yemek için daha cazip çünkü çok hoş bir kokusu var:)

      Sil
    2. Gene de içim rahat etmedi bir araştırayım dedim.Hasbronun kendi internet sitesinden alıntıdır '' Play-Doh oyun hamuru piyasadaki diğer oyun hamurlarından farklı olarak tümüyle doğal maddelerden imal edilmiştir ve içinde çocuklara zarar verebilecek hiçbir katkı maddesi içermez. Temel olarak su, tuz ve buğday unundan oluşur. Yine de çocukların güzel vanilya kokusunun cazibesine kapılıp hamuru yemesini engellemek için hamurun içine yüksek miktarda tuz eklenmiştir. Play-Doh oyun hamurları toksik ve lateks içermez.''
      Sağlığa zararlı birşey olmadığı söyleniyor en azından bu marka için.Açıklama yaparken diğer markalardan farklı demiş.Ama ben ne yazıkki piyasaya pek güven duyamıyorum.Yani tercih size kalmış.Ben 3 yaşından sonra hazırını tercih edebilirim ama zaten kreşte kullanmaya başlayacak.

      Sil
  2. ,merhabalar.
    Uygulamanıza bayıldım ben de kız kardeşlerim için deneyeceğim :)


    Sizi de bana beklerim http://matmazeella.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim 4 kız kardeşiniz varmış kaç yaşlarındalar?

      Sil
  3. aa ne güzel bende hemen deniyeceğim teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  4. oo çok iyi.bizde yapalım bunu...bende çocuğumla evdeyim sayfasından baya bişeyler öğrendim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle canım hepimiz öğreniyoruz birbirimizden birşeyler:)

      Sil
  5. Bende yapmak istedim bir türlü fırsat olmadı canım sonra play dough aldım ve yemek yemeyen özgem minik bir parça yemiş ama sorun olmadı, çok panik yaptım siteye bakıca içim rahatladı. Renkler çok güzel buarada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimkinin de artık yeme deliliği geçti ben de play dough içeriğini inceledim ondan almayı düşünüyorum sonrasında.Çünkü dediğim gibi sonrasında cıvıma yaptı olmadı bir türlü

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...