5 Eylül 2013 Perşembe

Paşamın Mercimekli Mayalı Poğaçası

MALZEMELER
İç harcı için :
Yeşil mercimek
Soğan
Zeytinyağ yada tereyağ

Hamuru için :
1/2 bardak ılık günlük süt
1/2 bardak ılık su
1/3 bardak tereyağ-zeytinyağ karışımı
Yarım paket toz maya ( Yaklaşık 2-3 çay kaşığı )
2 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Alabildiğince tam buğday un
Üzerine sürmek için yumurta sarısı ve çörekotu


YAPILIŞI
Harcı için;mercimek haşlanır ve soğanla beraber kavrulur.
Hamuru için;su ve süt karışımına maya ve şeker eklenip bir kaç dakika beklenir.Hamurun tüm malzemeleri birleştirilip ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un eklenir.Hamur mayalandırılmak için en az yarım saat bekletilir.
Şekil verdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir.Yaklaşık 20-25 dakikada pişiyor.

Not : Bu büyüklükte yaklaşık 10 adet poğaça çıktı.İki katı ölçüyle de çok rahat yapabilirmişim çünkü ben bile bayıldım tadına.Mercimek için tam ölçü veremedim çünkü benim buzlukta geçen gün yaptığımdan kalan bir parça vardı ama en çok yarım bardak mercimek yeterli olur.

Afiyet olsun miniklere :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...