MALZEMELER
2 su bardağı tam buğday unu(Tepeleme dolu)
2/3 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı toz maya
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Tereyağ
Tahin
YAPILIŞI
Suyun içine mayayı döküp birkaç dakika bekletiyoruz.Un,tuz ve zeytinyağı ile mayayı karıştırıp yoğuruyoruz.Kıvamı biraz sert bir hamur elde edip yarım saat kadar mayalanması için bekletiyoruz.Hamuru 3-4 parçaya ayırıyoruz.Çok ince olmayacak şekilde açıp üzerine tereyağ-tahin karışımını sürüyoruz.Tereyağ ve tahini göz kararı ayarladım;o yüzden ölçü veremiyorum.Yaklaşık 1-2 çorba kaşığı tereyağ kullanmışımdır.
Tahini de tereyağından biraz fazla ekledim.Karışımı sürdükten sonra hamuru fotoğraftaki gibi kıvırıp(gül böreği yapar gibi) tekrar açıyoruz.Ve kızgın tavada pişiriyoruz.
Afiyet olsun
tombik ve ojeli elleri tanımasan sen yaptım diyemezdim.süpersin Tuğba ellerine sağlık
YanıtlaSilpervin ablan
YanıtlaSilHehe aşkolsun abla baklava açacağım yakında bir o kaldı:))
SilHarika görünüyor valla eline saglık canım sevgiler :*
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilBlogumdaki kitap çekilişine sizleri de beklerim...
Hediye Kitap: Mızmız Mırnav Dizisi ! http://wp.me/p1FZz2-Of